Robertu Ježiću produžen pritvor za još dva mjeseca

ERNA DRAŽANČIĆ, sutkinja zagrebačkog Županijskog suda, odlučila je danas kasno popodne kako će vlasnik Diokija i dnevnika Novi list Robert Ježić u pritvoru ostati još dva mjeseca.

Podsjetimo, Ježić se u pritvoru nalazi još od prosinca prošle godine, a sutra se trebalo odlučivati hoće li Ježić biti pušten na slobodu. Sutkinja Dražančić usvojila je ipak zahtjev USKOK-a da se Ježića ostavi u pritvoru jer su danas proširili istragu za "slučaj Janaf".

Nastavak nekorektnog postupka

"Ovo je samo nastavak vrlo nekorektnog postupka prema Robertu Ježiću", bila je prva reakcija odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića nakon što je USKOK na službenim stranicama DORH-a objavio da je proširio istragu protiv bivšeg šefa HDZ-a Ive Sanadera i vlasnika Diokija Roberta Ježića zbog sumnje da su pokušali oštetiti Janaf za 10 milijuna eura!



"Proširenje istrage na ovakav način jasno pokazuje dvije stvari: prva je spremnost DORH-a da procesnim manipulacijama pod svaku cijenu zadrži Roberta Ježića u pritvoru, a druga, puno gora stvar, je to da se ovakvim proširenjem šalje poruka da svaki pa i najuredniji poslovni događaj može imati za posljedicu vođenje kaznenog postupka i pritvaranje ukoliko se vinovnik nađe u za sebe nepovoljnom političkom kontekstu", rekao je za Index Pavasović Visković dodajući kako ovakvi postupci samo pokazuju da se DORH prometnuo u prvorazrednog političkog arbitra, a čime se značajno udaljio od svoje zakonske i ustavne uloge.

Vidit će se

Ježićev odvjetnik kaže kako zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima, ali tvrdi kako onog trenutka kada postupak bude javan bit će vidljivo da nije postojao razlog da Ježić bude pritvoren i jedan dan.

Pročitajte više