Rončević o napadu na novinara: Tko je Miljuš?

NAPAD na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša oštro je osudilo i Hrvatsko novinarsko društvo te ga je njihovo izaslanstvo, zajedno s novinarom Mislavom Bagom danas i posjetilo u bolnici.

Hrvatsko novinarsko društvo je od MUP-a zatražilo Miljuševu neprekidnu zaštitu, jer je njegovo premlaćivanje "treći takav fizički napad na novinare tijekom posljednjih desetak dana", stoji u njihovom priopćenju.

HND, osim toga, traži od Vlade da hitno i bez računice objavi rat nasilju, jer će u suprotnom "biti najodgovornija što nasilje u Hrvatskoj postaje svakodnevica". Društvo je o cijelom slučaju izvijestilo Svjetsku i Europsku federaciju novinara.

Kolegu Miljuša danas su oko podneva posjetili Mislav Bago i izaslanstvo HND-a, međutim za izjave medijima nisu bili raspoloženi. U priopćenju, pak, HND ne štedi policijske vlasti. "Takav razvoj događaja predviđali su svi osim policije", tvrde. 

Zanimljivo je i to da ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević, kada ga je nazvao novinar Jutarnjeg i pitao zna li da je Miljuš napadnut, ostao hladan. "Tko je Miljuš?", upitao je novinara.

J.M.
Foto: Index

Pročitajte više