Ruža Tomašić ide na izbore sa Škorom, Biljana Borzan odbila Bernardića

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

LISTE za ovogodišnje parlamentarne izbore se pojačavaju. SDP računa na svoje europarlamentarce.

"Fred Matić apsolutno, Romana Jerković za sada vjerujem", rekao je Davor Bernardić koji će ovih dana razgovarati i s Biljanom Borzan. Kako doznaje Nova TV, Borzan ne planira biti na listi.

Tomašić: Gdje, kako, ne znam

No za razliku od nje, Ruža Tomašić najavila je odlazak iz Europskog parlamenta i kandidirat će se na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

"Vjerojatno će me staviti u 10. izbornu jedinicu, gdje, kako, ne znam. Ali ja sam već najavila i rekla točan datum kad odlazim iz EU parlamenta, dakle to je 30. 6. 2021.", rekla je Tomašić za Novu TV.

Bernardić: Nastavljamo suradnju s IDS-om

Ako bilo tko od europarlamentaraca uđe u sabor, birat će između dvije fotelje - saborske i europarlamentarne.

Lista stranaka s kojima SDP izlazi na izbore nije konačna, još uvijek pregovaraju s regionalnim strankama, PGS-om i IDS-om.

"SDP će s IDS-om nastaviti suradnju. Bilo predizbornu, bilo postizbornu", najavio je Bernardić.

Napet odnos Bandića i HDZ-a

A što će biti s Milanom Bandićem?

"O izborima u Praškoj 5 sljedeći tjedan", kratko je najavio Bandić koji je u svađi s HDZ-om zbog (ne)učinjenog nakon potresa.

Na pitanje je li i dalje nakon svega moguća koalicija s Bandićem, premijer Andrej Plenković je odgovorio: "Vidjet ćemo tko će prijeći izborni prag."

Most se raspada i istovremeno dovodi "kapitalce"

Most pak gubitak mnogih članova pokušava nadoknaditi dovođenjem takozvanih kapitalaca.

Tako se danas stranci priključio Zvonimir Troskot, javnosti poznat kao glavni koordinator i jedan od osnivača građanske inicijative Narod odlučuje.

"Dragi moj hrvatski narode, vidim našu zemlju tako malu, a tako bogatu kulturnom baštinom i tradicijom. Vidim zemlju u kojoj se ostvaruju akademski, sportski i umjetnički talenti. Vidim ostvaren potencijal u visokim tehnologijama, inovacijama, proizvodnji, poljoprivredi i šumarstvu naše Hrvatske. Vidim infrastrukturu koja nas spaja i koja nas povezuje. Vidim zajedništvo u naizgled nespojivom, u suradnji u izvrsnosti. Vidim radost stvaranja u rukama naše generacije. I zato baš pristupam Mostu kako bih svojim talentima doprinio izgradnji vizije ovakve Hrvatske koju ćemo onda prenijeti našim budućim generacijama. Naša misija počinje danas i ovdje, u Hrvatskoj koja se budi. I zato, 5. srpnja 2020. ne ostanimo doma. Izađimo na izbore!" poručio je Troskot.

Pročitajte više