Sanader nazvao predsjednika Mesića; predsjednik čeka konačne rezultate

Nešto prije 23 sata predsjednika Republike Stjepana Mesića nazvao je predsjednik HDZa Ivo Sanader te ga upitao kad će početi razgovore, a Mesić je novinarima nakon toga rekao da je Sanaderu odgovorio da će razgovore početi čim dobije službene izborne rezultate i prođe razdoblje žalba i prigovora. L

Na novinarsko pitanje u kojem će smjeru Hrvatska ići ako Sanader bude premijer, predsjednik Mesić je odgovorio da bi "po onome što je Sanader rekao, ako on bude mandatar, Hrvatska nastavila put u Europu još brže nego do sada".

Ispunili bi sve uvjete koje nam Europa postavlja da bismo se mogli uključiti u EU, poručio je predsjednik Mesić.

Predsjednik je večeras izjavio da su se hrvatski građani na izborima djelomično odlučili za promjene, a djelomično su kaznili neodlučnost i petljanje. Kaznili su one koji nisu bili uporni da ispune ono što su obećali.

Upitan jesu li ga iznenadili izborni rezultati, Mesić je rekao da zapravo i nisu jer je dosadašnja vladajuća koalicija bila vrlo nesložna.

U vezi s promjenom vlasti izjavio je kako ona neće biti burna. Nije bilo burno prvi put, 1990., kad je sve prošlo civilirino kao i 2000. pa nema razloga da tako ne bude i sada. I svaki sljedeći izbori pokazat će sve veću političku zrelost Hrvatske, izjavio je Mesić.

Neće biti teško odrediti mandatara nove Vlade, ali treba čekati konačne i službene rezultate, zaključio je Mesić.



(Hina) bma vkn

Pročitajte više