Sanader u Berlinu razgovarao s predsjednicom CDU-a A. Merkel

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader razgovarao je u Berlinu s predsjednicom CDU-a Angelom Merkel o suradnji dviju stranaka i trenutnom stanju u međunarodnim odnosima, priopćeno je danas iz HDZova tajništva.

Sanader je predsjednicu CDU-a upoznao s aktualnom političkom situacijom u Hrvatskoj, a ona istaknula da će CDU dati punu potporu Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji.

"Ako HDZ ponovno preuzme odgovornost za zemlju nakon parlamentarnih izbora može računati na punu potporu CDU-a i međunarodne zajednice u težnji za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i NATO, rekla je predsjednica CDU-a, jer Hrvatska pripada velikoj europskoj obitelji", navodi se u HDZ-ovu priopćenju.

U razgovoru su, dodaje se u priopćenju, istaknuta vrlo slična stajališta predsjednice CDU-a i HDZ-a o nužnosti transatlantske suradnje o kojoj ovisi i sigurnost Europe.

Sanader je A. Merkel upoznao i s glavnim okosnicama HDZ-ovog predizbornog programa, a ona uz ostalo istaknula zadovoljstvo posjetom Svetog Oca Hrvatskoj, što je, kako je rekla, još jedna poruka da Hrvatska pripada Europi, stoji u priopćenju HDZ-a.

(Hina) pp/dm sšh

Pročitajte više