Sanader u Sarajevu imao niz bilateralnih susreta

HRVATSKI premijer Ivo Sanader, koji je u poslijepodnevnim satima doputovao u Sarajevo na sastanak šefova država ili vlada zemalja jugoistočne Europe, nakon dolaska u glavni grad BiH imao je više bilateralnih susreta s predsjednicima i premijerima država regije.

Premijer Sanader odvojeno se sastao s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, premijerom Albanije Fatosom Nanom, te s predsjednicima turske i grčke vlada Recepom Tayyipom Erdoganom i Constantinom Karamanlisom.

Predsjednik Srbije i Crne Gore Marović novinarima je nakon susreta s premijerom Sanaderom rekao kako je predsjedniku hrvatske Vlade čestitao na pozitivnom mišljenju Europske komisije o zahtjevu za punopravnim članstvom u Europskoj uniji.

"Svi potezi Sanaderove vlade dobar su primjer hrabrog, inicijativnog i europskog ponašanja koje želimo i mi u Srbiji i Crnoj Gori", rekao je Marović, ocijenivši kako bi ono što radi Hrvatska moglo predstavljati dobar primjer za sve zemlje regije. Također je rekao kako se sa Sanaderom dogovorio o poduzimanju mjera kojima bi se unaprijedili dobrosusjedski odnosi između Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Pročitajte više