Savjetnik u BH ministarstvu za 5 tisuća eura "šuti, pije, računa dnevnice, mlati praznu slamu"

RADIO SLOBODNA EUROPA donosi intervju sa stanovitim Zvonimirom, nekadašnjim savjetnikom u jednom BIH ministarstvu koji je dao otkaz nakon samo dva mjeseca za koja je dobio oko deset tisuća eura plaće. Na mjestu savjetnika bio je u prethodnom sazivu federalne vlasti.

Otkaz je dao jer je smatra da je sve to mlaćenje prazne slame i zaglupljivanje.

Zvonimir se vratio svojoj struci jer je bio razočaran pasivnošću tadašnje vlasti, a za Radio Slobodna Europa otkrio je što je točno radio za pet tisuća eura mjesečno: "Mogu reći da je bio ogroman broj putovanja, hodanja, mlaćenja praznih slama po svijetu, da je to strašno, tipa Kine, Japana. Ako neko
ozbiljno misli sebi neku karijeru razvijati ili da nešto nauči, to je zaglupljivanje. Ništa ti ne radiš konkretno. Ti šutiš, jedeš, piješ, hodaš, računaš dnevnice".

Dodaje kako se rijetko tko s funkcije savjetnika vrati na svoje staro radno mjesto.

"Nema kraja, samo se šaltaš iz jedne institucije u drugu, iz treće u četvrtu. Samo su različite institucije, različiti nivoi, različiti nazovi entiteti, ili državni ili entitetski, to je istina.“, ispričao je Zvonimir.

Savjetnici ministara, direktora ili šefova zakonodavne vlasti, porezne obveznike u FBiH do sada su koštali oko milijun eura godišnje, a iako je nova vlast obećala uštede, teško da će se to uskoro dogoditi.

Pročitajte više