SDP će se uskoro očitovati o radu zagrebačke organizacije

SDP ne želi ulaziti u pojedinosti slučajeva koji se vode pred istražnim i drugim pravosudnim tijelima, ali će se svakako uskoro očitovati o radu zagrebačke stranačke organizacije, jedini je odgovor koji se u toj stranci danas mogao dobiti na pitanje kako SDP gleda na činjenicu da je predsjednik Općinskog suda u Zagrebu Đuro Sessa podnio kaznenu prijavu protiv zagrebačkog dogradonačelnika Milana Bandića i drugih SDPovih članova gradskog Poglavarstva koji su glasali za javno objavljivanje oglasa "Istina je!"

Sessa je, zajedno s ogrankom Udruge hrvatskih sudaca, pojasnio da kaznenu prijavu protiv Bandića i drugih članova Poglavarstva pokreće zbog "učestalih i nedopustivih napada na sutkinju Općinskog suda Nives Radišić i sam sud vezanih uz aferu Zagrepčanka".

Današnju kaznenu prijavu u SDP-u kažu, doživljavaju kao još jedan argument za ranije najavljivanu unutarstranačku raspravu o radu zagrebačkog SDP-a.

Da će se u stranci raspravljati o radu tog ogranka najavio je i predsjednik SDP-a Ivica Račan, nakon neuspjelog pokušaja Bandićeve struje da se na stranačkoj Izbornoj konvenciji probije na čelne pozicije u SDP-u.

Račan je podnoseći izvješće o radu strane u proteke četiri godine izaslanike pozvao da ne glasaju za kompromitirane.

Za zamjenika predsjednika SDP-a natjecala su se četiri kandidata, od kojih su u drugi krug izbora prošli Bandić i Željka Antunović, koja je pobijedila sa 710:288 glasova.

Na novinarsko pitanje je li Bandićev neuspjeh poruka hrvatskih

socijaldemokrata da ne odobravaju način rada zagrebačkog SDP-a, Račan

je, na konferenciji za novinare nakon Konvencije, odgovorio kako je to "logična i moguća interpretacija unutarstranačkih izbora", dodajući da je od njegova važniji stav Gradske organizacija SDP-a. "Tu nas još čekaju razgovori", rekao je Račan.

(Hina) xibob ysšh

Pročitajte više