Senku Bulić nakon svega prijavili i Uskoku

"UGOVOR o radu zaključen je protivno propisima i dosadašnjoj praksi. Nitko iz gradske uprave, kao ni radnici drugih gradskih ustanova ni trgovačkih društava, nemaju u svojim ugovorima takvo obeštećenje. Interes POU-a pao je posve u drugi plan”, stoji navodno u kaznenoj prijavi Uskoku protiv Senke Bulić, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Gorana Beusa Richembergha, nekadašnjeg dogradonačelnika, i Nevenke Rape, nekadašnje predsjednice Upravnog vijeća POU-a Velika Gorica, koju donosi Večernji list.

>Gradonačelniče, tko je to bolji od Senke Bulić na čelu Učilišta u Gorici?

> Kako je politika iz kazališta u Velikoj Gorici protjerala Senku Bulić

Navodno je riječ o prijavi zbog sklapanja štetnog ugovora te zlouporabe položaja jer je Bulić osigurana protupravna imovinska korist u visini od 151.891,20 kuna.

"Ne znam gdje je kraj ovome", bio je komentar Bulić za Večernji list.

Podsjetimo, teren za odlazak Bulić počeo se pripremati odmah nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora i pobjede koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU. U startu joj je gradonačelnik Dražen Barišić ponudio sporazumni otkaz potpuno izignoriravši njezina objašnjenja o iznimno pozitivnom izvještaju o radu i financijskom poslovanju te ustanove za 2009., ali i činjenicu da je ta iznimna umjetnica u Velikoj Gorici na noge postavila čitavo jedno kazalište čije je ime proteklih godina postalo poznato ne samo diljem Hrvatske, već i po čitavoj Europi.

Unatoč velikoj podršci ne samo struke, nego i građana Hrvatske, Bulić je morala biti smijenjena.

Pročitajte više