SFOR demantirao postojanje tajnog vojnog kampa kod Jablanice

STABILIZACIJSKE snage u Bosni i Hercegovini (SFOR) demantirale su u četvrtak kako je u okolici Jablanice pronađen tajni poligon za vojnu izobrazbu, ali je potvrđeno kako je na lokaciji koja nije precizno naznačena otkrivena stanovita količina vojne opreme.

Glasnogovornik SFOR-a u Sarajevu Dale MacEachern kazao je novinarima u Sarajevu kako su talijanski vojnici iz sastava Stabilizacijskih snaga od 27. do 29. lipnja pretraživali područje "sjeverno od Jablanice i istočno od Prozora" pri čemu je otkrivena stanovita količina vojne opreme.

"Unatoč medijskim izvješćima možemo kazati kako nismo pronašli kamp za vojnu izobrazbu", kazao je MacEachern.

On je pojasnio kako jesu nađene vojne odore, mete i poljski telefoni no oni nisu bili skriveni niti je na prostoru gdje je to otkriveno bilo infrastukture kakva je nužna na poligonu za vojnu izobrazbu.

"Ono što smo otkrili ukazuje na mogućnost da je tamo provođen trening manjeg intenziteta", kazao je MacEachern dodavši kako će dodatne informacije biti objavljene kada za to dođe vrijeme.

Ured za informiranje Multinacionalne brigade SFOR-a u Mostaru objavio je prije dva dana priopćenje u kojem je naveo da je tijekom operacije na području "koje se pruža sjeverno od Jablanice i graniči sa Prozorom na istoku", pronađena određena količina vojne opreme što je ukazivalo da se na tom području provodile nelegalne borbene vježbe.



(Hina) rm sb

Pročitajte više