Šibenik: Od ljeta se priređuje srednjovjekovni sajam

Gradski Odjel za gospodarstvo i Turistička zajednica organizirat će 25. srpnja na ulicama i trgovima u središtu Šibenika na blagdan sv. Jakova Šibenski srednjovjekovni sajam, koji bi idućih godina trebao postati tradicionalan, odlučilo je danas Gradsko poglavarstvo.

Riječ je o priredbi koja će građanima i posjetiteljima grada Šibenika približiti način života i gastronomsku ponudu iz srednjeg vijeka.

Po riječima Ante Glavurtića, pročelnika za gospodarstvo i jednog od pokretača te priredbe, " tradicija srednjovjekovnog Šibenika vrlo je bogata, puna crkvenih, javnih i gospodarskih događaja, koji će 25. i 26. srpnja svake godine oživjeti u šibenskoj gradskoj jezgri".

Uz gastronomsku ponudu, te napjeve i nošnje iz toga doba, bit će prikazani i stari obrti kao što su klesarstvo, drvodjelstvo, tkanje, šivanje nošnje i pletenje težačkih kožara.

Osim gradske uprave i turističke zajednice u organizaciji i financiranju srednjovjekovnog sajma sudjelovat će Županijska obrtnička komora, Ceh šibenskih ugostitelja i Šibensko kazalište.

(Hina) xzpod ymć

Pročitajte više