Silovanoj rumunjskoj djevojčici odobren abortus

UNATOČ protivljenju čak 20 crkvenih skupina, rumunjska vlada je 11-godišnjoj djevojčici, koja je zatrudnjela nakon što ju je silovao njen 19-godišnji ujak, odobrila abortus.

Pravoslavna crkva ranije je zaprijetila tužbom ukoliko se djevojčici abortus odobri, jer je mlađa od 14 godina, što je donja dopuštena granica za podvrgavanje takvom zahvatu. Roditelji djevojčice, koja je u 21. tjednu trudnoće, najavljivali su da će, ukoliko abortus ne bude dozvoljen, otputovati u neku od zemalja gdje je legalan.

Da je djevojčica trudna otkriveno je ranije ovog mjeseca, nakon što su je roditelji odveli liječniku zbog zdravstvenih poteškoća. Liječnicima je djevojčica ispričala kako ju je ujak silovao. Njemu se od tad agubi svaki trag.

Konstantin Stoica, glasnogovornik rumunjske pravoslavne crkve, rekao je kako je ovo ipak poseban slučaj, kojeg se mora posebno tretirati te kako je na roditeljima djevojčice da odluče što će. Dodao je i kako crkva abortus smatra zločinom, međutim kako se to odnosi na neke normalne okolnosti, a ne na incest ili silovanje.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više