Sindikati javnih služba ne odustaju od zahtjeva za duljim godišnjim odmorom

DIO SINDIKATA javnih službenika zaprijetio je večeras da neće pristati na ponuđena materijalna prava ako Vlada ne poveća broj dana godišnjeg odmora.

Vlada je sindikalnim predstavnicima ponudila božićnicu od 500 kuna, dar za djecu 400 i regres 600 kuna, što oni uvjetuju povećanjem broja dana godišnjeg odmora s 25 na 30 dana.

´O tom će zahtjevu Vlada raspravljati u četvrtak, a nakon toga ćemo nastaviti pregovore´, izjavio je dopredsjednik Matice sindikata javnih služba Vilim Ribić nakon pregovora u Vladi.

Potpredsjednik Vlade Goran Granić ipak je izrazio nadu da će sindikalci već u četvrtak potpisati Sporazum o materijalnim pravima.

Vlada je večeras odbila zahtjev da plati dopunsko zdravstveno osiguranje javnim službenicima, ali je pristala na rast osnovice za jubilarne nagrade sa 1750 na 1800 kuna.

Ostala je pri prijašnjem stajalištu da se sadašnja osnovica za plaće od 4232 kune ne povisuje i umjesto toga ponudila da se o reviziji osnovice razgovara polovicom iduće godine.

U siječnju bi također trebali početi razgovori o sustavu plaća u javnom sektoru, koji je Ribić ocijenio ´nesretnim projektom´.

Pročitajte više