Sinj: Ročnici kolegu silovali metlom?

U VOJNOM središtu za obuku pješaštva Petar Berislavić u Sinju u prošlu subotu dva ročnika Ž.L. i N.P. navodno su zlostavljali svog kolegu A.B. tako da su mu nasilno u analni otvor gurali dršku metle.

Nije poznato u kojim se okolnostima dogodio čin zlostavljanja i iživljavanja.

Zlostavljani ročnik je svom zapovjedniku prijavio dvojicu kolega, a obaviještena je i vojna policija koja je obavila razgovore sa svom trojicom ročnika.

Ročnici koje A.B. optužuje za zlostavljanje negiraju njegove tvrdnje, ali su ipak priznali da su počinili neku vrstu zlostavljanja.

Glasnogovornik MORH-a Davor Denkovski jučer popodne je potvrdio prijavu jednog ročnika koji tereti ostalu dvojicu za zlostavljanje, a više službenih informacija bit će dostupno nakon izvještaja nadležnog zapovjednika u vojnoj policiji.

Dvojica ročnika,koji, kako se neslužbeno doznaje imaju između 20 i 25 godina, jutros su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu Stanku Grbavcu koji je nakon saslušanja ocijenio da nema elemenata navedenog kaznenog djela i odbio zahtjev za njihovim pritvaranjem.

U priopćenju MORH-a se ne navodi ni mjesto gdje se brutalno zlostavljanje dogodilo niti vrijeme. U priopćenju također ne piše ni o kakvoj vrsti zlostavljanja se radi, no, navodi se da je ročnik A.B. nakon prijave prepraćen liječniku koji nije mogao utvrditi nikakve tragove zlostavljanja.

                                    

     

 

                                      

Pročitajte više