Sirijske vlasti otkrile skriveno oružje

SIRIJSKE vlasti otkrile su skrovište oružja i eksploziva kojim su se poslužili teroristi koji su u utorak navečer izveli napad u Damasku, javila je sirijska agencija Sana.

"Vlasti su otkrile skrovište pokraj sela Khan al-Chih 25 kilometara južno od Damaska i zaplijenile oružje i eksploziv koje su tamo pronašle, dodaje agencija.

Dvojica napadača, jedan policajac i slučajna prolaznica ubijeni su u utorak navečer u terorističkom napadu u Damasku, objavilo je sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Sukob između sirijskih snaga sigurnosti i napadača počeo je nekoliko minuta nakon eksplozije automobila bombe u diplomatskoj četvrti Maza. U toj je eksploziji oštećena napuštena zgrada koju je nekada koristio UN.Napadači su se potom sakrili u drugi automobil i počeli bacati ručne bombe na pristigle pripadnike sirijskih snaga sigurnosti.

U okršaju koji je potom nastao dvojica od četvorice napadača ubijena su, a preostala dvojica teško ranjena. U akciji je ubijen i jedan policajac te slučajna prolaznica. Eksplozija je pričinila manju materijalnu štetu na kanadskom veleposlanstvu.

Sirijske su vlasti također priopćila da je situacija u Damasku mirna i pod kontrolom. Motivi napadača i njihova eventualna pripadnost nekoj skupini još nisu poznati.

Pročitajte više