Sisak: Željezarini sindikati zadovoljni vladinom odlukom

KOORDINACIJA  sindikata za opstojnost Željezare Sisak ´zadovoljna je današnjom odlukom Vlade o potvrđivanju ugovora o prodaji Željezare Sisak švicarskoj tvrtki ´Conares Trading´ i njezinoj hrvatskoj tvrtki ´Mechel Željezari´ d.o.o., koje su Željezaru kupile u ime kompanije ´Mečelj´ iz ruskog Čeljabinska´, izjavio je, u ime Koordinacije, glavni povjerenik željezarine podružnice Hrvatskog sindikata metalaca Ivica Kenda.

Kenda je rekao kako je uvjeren da je sada napokon sve gotovo, da će ´Mečelj´ preuzeti Željezaru, da će se prenijeti ugovori o radu svih zaposlenika u novu tvrtku ´Mečelj Željezaru´ d.o.o. i da će se što prije pokrenuti proizvodnja. Istaknuo je ´da Koordinacija od Vlade očekuje i ispunjenje obećanja da će tijekom ovoga tjedna radnicima Željezare biti isplaćene minimalne plaće za siječanj i veljaču´.

Posebno se zahvalio radnicima Željezare na podršci aktivnostima obiju sindikalnih podružnica i njihove zajedničke Koordinacije za opstojnost Željezare. ´Ovu borbu za Željezaru i radna mjesta 1700 radnika ne bismo dobili da nismo imali podršku radnika´, istaknuo je Kenda, dodavši da Željzare ne bi bilo da nisu imali potporu i građana Siska.

Naveo je da je ´obrana opstojnosti Željezare Sisak primjer da se sindikati moraju ujediniti i zajednički djelovati u obrani radničkih prava i da za svoje djelovanje moraju imati potporu radnika´.

Direktor Mečelja Nasibulla Mukhatdinov nije želio komentirati vladinu odluku, niti davati izjave dok odluku ne dobiju napismeno i dok ne postanu vlasnici Željezare.

Pročitajte više