Sjeverna Koreja obnavlja poligon za lansiranje raketa. Trump je razočaran

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump rekao je danas da bi bio razočaran sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom ako bi se izvješća o obnovi mjesta za lansiranje raketa u Sjevernoj Koreji pokazala točnim.

Dva američka instituta i južnokorejska novinska agencija Yonhap u utorak su izvijestili da se odvijaju radovi na obnovi dijela postaje za lansiranje satelita Sohae, čak dok se Trump sastajao sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom na drugom summitu prošli tjedan u Hanoiju.

"Bio bih vrlo razočaran ako bi se to događalo", rekao je Trump novinarima u Ovalnom uredu.

"To je još početno izvješće. Mi smo ga objavili. Ali bio bih vrlo, vrlo razočaran predsjednikom Kimom, a mislim da neću biti, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Pogledat ćemo. To će se konačno riješiti."

Sjeverna Koreja je počela demontažu postaje za testiranje motora za projektile u Sohaeu prošle godine, nakon što je to obećala na prvom summitu s Trumpom u lipnju.

Drugi summit Trumpa i Kima je propao prošli tjedan zbog razlika u stajalištima koliko je daleko Sjeverna Koreja spremna ići u ograničavanju svoga nuklearnog programa i stupnja spremnosti SAD-a da olakša sankcije. 

Pročitajte više