Škoro: Modernizirat ću željeznički promet u Zagrebu

Foto: Hina

KANDIDAT Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro najavio je u utorak da će ojačati željeznički promet u Zagrebu, kao najbrži i najefikasniji način da se građani iz predgrađa i bližih mjesta povežu sa središtem grada.

Na sastanak s novinarima na lokalnoj željezničkoj postaji Trnava u istočnom dijelu grada Škoro je došao u pratnji stranačkih kolega i to, kako je rekao, za samo šest-sedam minuta iz Sesveta.

Time je izrazio oduševljenje te je najavio da će mu jedna od prvih kapitalnih investicija biti modernizacija željeznice.

Željeznica je danas prepreka i ometa u Zagrebu komunikaciju sjever-jug, što će biti riješeno ukopavanjem pruge pod zemlju, najavio je.

Komentirao i smrt curice

Na pitanje novinara koliko bi takav projekt stajao Škoro je kazao da trenutno ne zna iznos, ali će se znati kad budu postojale studije i kad se realizira projekt.

Važno je da ne budu veliki tzv. VTR-i, tj. izvantroškovnički radovi, koji su, nažalost, kod žičare dosegli jedan i pol do dva puta primarne investicije, istaknuo je.  

"To je najbrži, najsigurniji i najefikasniji način prijevoza. Žao mi je što nismo ispohali pile, pojeli bismo ga u šest minuta od Sesveta bez problema", izjavio je novinarima.

Komentirajući nedavnu smrt djevojčice koju su roditelji fizički zlostavljali na području Nove Gradiške, rekao je da je to velika tragedija i da nije usamljen slučaj.

Puno toga u sustavu ne funkcionira, ali ne samo zbog krivo postavljenih stvari i neulaganja nego i zbog toga što je, da bi se vodio sustav, potrebna stranačka iskaznica, kazao je predsjednik Domovinskog pokreta.

Šokiran sam kao i svi, sustav je postavljen da služi samom sebi, a ne onima koje bi trebao štititi, dodao je Škoro.

Pročitajte više