Skupština HZSN-a na svjetski Dan sportskih novinara

SKUPŠTINA Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) održat će se 2. srpnja, na svjetski dan sportskih novinara, u Novinarskom domu u Zagrebu, i tom prigodom će legendarnom kapetanu naše nogometne reprezentacije Zvonimiru Bobanu biti uručen trofej HZSN-a "Vukovarac".

To je večeras odlučeno na 2. sjednici Izvršnog odbora HZSN-a na kojoj je predsjednik Jura Ozmec naglasio da će se na skupštini usvojiti izmjene i dopune Statuta HZSN-a, te predložiti niz izmjena kojima bi se povećalo članstvo i poboljšao status sportskih novinara.

Glavni tajnik HZSN-a Marin Šarec kazao kako je sada prioritetna zadaća HZSN-a rješavanje pitanja akreditacija za hrvatske izvještače sa Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine.

Naime, organizatori u Grčkoj imaju velikih problema sa smještajem novinara, a većinu jeftinijeg smještaja "već su rezervirali" nacionalni olimpijski odbori mnogih zemalja.

Zato je IO HZSN-a ovlastio Juru Ozmeca da u dogovoru s čelnicima Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) do kraja ovog tjedna obavi razgovore s urednicima sportskih redakcija svih tiskanih medija u Hrvatskoj i vidi njihove potrebe za akreditacijama. Brojčane prijave za novinare iz pisanih medija u Atenu treba poslati, do 15. kolovoza, a početkom iguće godine morat će se poslati i pojedinačne prijave i uplatiti avansi za smještaj.

Pročitajte više