Slavonski Brod: U teškoj prometnoj nesreći poginula moldavska djevojčica

U TEŠKOJ prometnoj nesreći što se nešto poslije 16 sati dogodila na južnom kolničkom traku autoceste Zagreb Lipovac nedaleko od zapadnog ulaza u Slavonski Brod poginula je 12godišnja moladvska državljanka Elisaveta Filiman, izvijestila je policija.

U nesreći su teže ozlijeđeni Boris Burac (40), vozač ´mazde 323´ moldavskih registarskih pločica, njegova suputnica Svetlana Filiman (32) i četrdesetgodišnji vozač ´škode octavie´ bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Dvoje Moldavaca zadržano je na liječenju u brodskoj Općoj bolnici, a vozač ´škode´ nakon liječničke pomoći pušten je kući.

Pretpostavlja se kako se nesreća dogodila kad se vozač ´mazde´ pokušao uključiti u južni trak autoceste nepropisno se služeći propustom u ogradi autoceste. U tom trenutku na nj je punom brzinom naletjela ´škoda octavia´ koja se kretala južnim trakom. Djevojčica je preminula na mjestu nesreće.

Očevid na mjestu nesreće obavio je istražni sudac Mirko Svirčević i djelatnici brodsko-posavske Policijske uprave. Promet južnim trakom autoceste kod Slavonskog Broda bio je u prekidu oko tri sata.

Pročitajte više