Split: Odbijena žalba na odluku o ukidanju pritvora maloljetniku koji je usmrtio dvije 16-godišnje djevojke

VIJEĆE za mladež Županijskog suda u Splitu odbilo je žalbu Općinskoga državnog odvjetništva na odluku o ukidanju pritvora I.P. (18) iz Makarske do pravomoćnosti presude, izjavila je sutkinja za mladež Općinskog suda u Splitu Jadranka Luketin.

Sutkinja Luketin, predsjednica Vijeća za mladež, izrekla je 24. prosinca prošle godine tada 17-godišnjem I.P. iz Makarske presudu od dvije godine i šest mjeseci zatvora zbog kažnjiva djela izazivanja prometne nesreće s umišljajem. I.P. je 29. listopada prošle godine automobilom u Makarskoj usmrtio dvije 16-godišnje pješakinje Katu Erceg i Anu Andrijašević, vozeći automobil bez vozačke dozvole i brzinom od 93 km na sat na mjestu gdje je brzina ograničena na 40 km.

Izrečena mu je i mjera obvezna javljanja sudskom defektologu svakih sedam dana.

Po riječima sudske defektologinje Ines Trgo-Matijević za sada nema nikakvih teškoća u komunikaciji s I.P. koji se redovito javlja. Dodala je da se I.P. do sada javljao isključivo iz Hercegovine te da je danas prvi put primila njegov poziv iz Švicarske kamo je otputovao da bi položio ispite iz propuštenog semestra koji je proveo u pritvoru (od 5. studenog do 24. prosinca).

Pročitajte više