Šprem: Nisam za zabrane, htio sam da svi novinari budu ravnopravni

"STALNO me zajebavaju, pun  mi je kurac", sočni je vokabular predsjednika zagrebačke skupštine Borisa Šprema, koji je jučer čula cijela Hrvatska. Šprem se posvadio s novinarima Radio Sljemena, jer je tražio da uklone mikrofon koji mu je bio preblizu, a oni su zbog toga javno objavili Špremovo psovanje i ogovaranje SDP-ovaca u trenucima kad uopće nije znao da ga snimaju. Šprem tvrdi da nije htio provoditi cenzuru, nego zaštititi druge novinare.


"Na mom mikrofonu pojavilo se nešto sitno, nalik čarapici, i pitao sam tajnicu skupštine što je to. Ni ona nije znala. Izravan sam čovjek i tražio sam novinare da mi kažu čiji je. Želio sam zaštititi ostale predstavnike medija, jer nije u redu da Radio Sljeme bude povlašteno i ima mikrofon na mjestu gdje ostali ne smiju", pojasnio nam je Šprem.

Iz snimke se jasno čuje da u zagrebačkom SDP-u ne vlada idila (Šprem ogovara Igora Rađenovića i još neke kolege "da će ih cinkati Milanoviću"), pa će drugi put sigurno paziti ima li mikrofona u blizini. Kako doznajemo, radijski novinari su postavili mikrofon bliže Špremu kako bi čuli koga proziva da izađe za govornicu, a ne da bi ga špijunirali.  Da ultimativno nije tražio uklanjanje, tvrde, nikad ne bi objavili snimku kojom  su Šprema pošteno izblamirali.

Pročitajte više