Srpski bračni par mučio djevojku: "Čupali su mi nokte i tjerali da jedem izmet"

Ilustracija: PIXSELL

STRAVIČAN slučaj zlostavljanja stiže iz Srbije.

Kako piše Blic, sve se dogodilo u blizini Obrenovca, grada udaljenog 30-ak kilometara od Beograda.

Nenad Petrović i njegova nevjenčana supruga Mileva Martinov godinu su dana držali teško bolesnu Jelenu V. zatočenu i nad njom se zvjerski iživljavali. Tjerali su je da jede izmet, prosi i spolno opći s muškarcima za novac. Vezali su je lancima i silili da spava na podu, a tek bi joj povremeno dali nešto kruha. Cijelo vrijeme su je brutalno tukli.

Par monstruma tereti se i da je nemoćnoj Jeleni oduzeo dokumente i uzimao novac koji je primala od socijalne pomoći. Njezina odvjetnica na sudu je zatražila da Jelena dobije status posebno osjetljivog svjedoka i da javnost bude isključena.

"Ona strahuje za svoju sigurnost i ne želi da tijekom davanja iskaza bude u istoj prostoriji s okrivljenima. Zbog toga zahtijevam da bude saslušana putem videolinka", rekla je punomoćnica.

Svjedok: Nikad nisam vidio da je netko toliko gladan

Na prethodnom ročištu svjedočio je Miroslav Ljubičić, pripadnik Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, koji je sudjelovao u akciji uhićenja Petrovića i Martinov i spašavanja Jelene. Ispričao je da je Jelena bila gladna, žedna i izmučena. Prema njegovim riječima, ponavljala je da je ne vraćaju kod tih ljudi.

Ljubičić je ispričao da "nikada nije vidio da je netko toliko gladan kao što je ona bila tada" i dodao da su je prvo odvezli do pekarnice i dali joj burek, a potom je odvezli u policijsku postaju. Dodao je i da su Jelenu našli pokrivenu na betonu.

Na prošlom ročištu svjedočio je i Milovan Maksimović koji je ispričao da je imao seksualni odnos s Jelenom nakon što su mu to monstrumi ponudili.

"Prali su me kao svinju"

Jelena je prije nekoliko mjeseci ispričala stravične detalje mučenja.

"Davali su mi na dan koru kruha. Stalno sam bila gladna. Prali su me hladnom vodom u dvorištu, kao svinju. Vrištala sam, kukala, ali mi nitko nije pomagao. Na kraju sam ih molila da me ubiju, da mi skrate muke", rekla je.

"Čupali su mi nokte, tjerali me da jedem izmet, a onda su me silovali i metlom", izjavila je Jelena na svjedočenju.

Petrović i Martinov negirali su sve navode iz optužnice i optužili Jelenu da je sve izmislila.

Pročitajte više