Stanković kaže da njegovu ideju podržavaju i neki zastupnici, hoće li se kažnjavati medije zbog komentara?

Screenshot: HRT

ALEKSANDAR Stanković danas je putem Facebook stranice Nedjeljom u dva napisao kako mu se nakon jučerašnje emisije javilo puno ljudi, a među njima su i neki saborski zastupnici.

>> Stanković prekinuo gosta i održao govor o prijetnjama u medijima: "Najjači su mi fakultetski krkani"

Stanković je, podsjetimo, jučer predložio da država kažnjava medije ispod čijih se članaka u komentarima nađu prijetnje. Stanković je to obrazložio u monologu na kraju emisije Nedjeljom u 2 u kojoj je gostovao Vlaho Orepić.

Danas se o reakcijama očitovao na svojoj Facebook stranici.

"Nakon jučerašnjeg istupa javilo se puno ljudi s prijedlogom kako spriječiti mržnju u medijima. Svima hvala! Javilo se i više saborskih zastupnika među njima i gost emisije Vlaho Orepić koji tvrde da će podržati inicijativu te staviti zakonski prijedlog u saborsku proceduru. Optimist sam! Aco Stanković", napisao je Stanković.

Stanković nije rekao koji su ga zastupnici, osim Orepića, podržali. Također, nije jasno kako bi se točno kažnjavali mediji.

"A kad govorimo o medijima, ne samo o Facebooku, država može i mora sankcionirati medije koji dozvoljavaju i potiču iživljavanje na drugima. Portali koji u komentarima prenose prijetnje trebaju biti sankcionirani. Kaže država da tu ne može ništa. To je laž. Naravno da može. Ne može jedino ako joj odgovara da se svi međusobno mrzimo da ne bismo vidjeli lopovluk i korupciju. I evo prijedloga, kad se prijeti, kad se huška i kad se drastično vrijeđa druge ljude, zabranite, recimo, na mjesec dana komentare ispod tekstova. Sve. Ako se to opet ponovi, kazna za nakladnika sto tisuća kuna", rekao je Stanković jučer zatraživši snažniju intervenciju države i pozvavši je da kažnjava medije.

Pročitajte više