Stojak u ime 700 vlasnika pasa sa zagrebačkog Jaruna: "Gradonačelniče, zašto nema ograde koju ste obećali?"

Foto: FAH

POTPREDSJEDNIK zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak u petak je zatražio od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da postavi ogradu na jarunskoj livadi za pse.

"Naši ljubimci nisu Pokemoni i njima je potreban stvarni park za pse i stvarna ograda", rekao je Stojak napominjući da je odluka o postavljanju ograde prihvaćena jednoglasno. Ustanova za upravljanje sportskim terenima Jarun još nije napravila izračun o troškovima pa zbog toga sumnja da će ograda biti postavljena do 1. kolovoza, kako je najavio Bandić.

Peticiju za park za pse potpisalo 700 ljudi

Stojak je podsjetio da je prije tri mjeseca pokrenuta peticija, koju je potpisalo 700 ljudi, sa zahtjevom da se ogradi livada na Jarunu kako bi se psi mogli slobodno kretati bez povodca. Kako ograda nije postavljena, vlasnici pasa mogu čak biti i kažnjeni ako svog ljubimca puste u šetnju, upozorava Stojak.

"Gradonačelnik je zatražio da se ograda postavi do 1. kolovoza, na što smo pristali, no ograde nema, a neslužbeno sam doznao da je Grad poslao dopis u kojem priznaje da ta sredstva ne postoje pa je zatraženo od gradske četvrti Trešnjevka da izdvoji sredstva za ogradu", rekao je.

Tko ne želi postaviti ogradu?

“Ograda za pse nije najveći problem u Zagrebu, ali pokazuje kako se ne treba raditi. Kao gradski zastupnik ne želim sudjelovati u radu Skupštine koja će donositi odluke koje se neće provoditi”, kaže Stojak.

Kvartovi Jarun, Vrbani, Prečko, Rudeš,Srednjaci, Cvjetnica i Vrbik nemaju adekvatan park za pse pa su građani pokrenuli peticiju sa ciljem da se livadi na Jarunu dodijeli status javne površine na kojoj je dozvoljeno šetati kućne ljubimce bez povodca.

Pročitajte više