Subotica i Osijek potpisali sporazum o dobrosusjedskim odnosima i suradnji

GRADONAČELNICI Osijeka i Subotice, Zlatko Kramarić i Geza Kuscera, potpisali su u srijedu u Subotici Sporazum o dobrosusjedskim odnosima dva grada kojim je, kako je rečeno, okrunjena desetogodišnja suradnja dvije regije.

Sporazum o dobrosusjedskim odnosima i suradnji gradonačelnici su potpisali na svečanoj sjednici Skupštine općine Subotica organizirane u sklopu proslave Dana grada.

"Ovaj čin je i znak da države mogu učiti od gradova", istaknuo je među ostalim u svom pozdravnom govoru osječki gradonačelnik i dodao da se ponosi time "što Subotica i Osijek sada pripadaju avangardnom pokretu".

"Ovaj bi događaj mogao biti uzor, ali je i znak opće klime u odnosima dvije države", ocijenio je sa svoje strane veleposlanik RH u SiCG Tonči Staničić, istaknuvši kako bilateralni odnosi nikada nisu bili bolji i da takav trend treba zadržati.

"U skladu s ciljevima istaknutim pri uspostavljanju diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i SiCG, a u namjeri da sudjelujemo u uspostavi dobrosusjedskih odnosa i suradnji između država i naroda potpisujemo Sporazum o dobrosusjedskim odnosima i suradnji između grada Osijeka i općine Subotice",

navodi se u dokumentu.

U hrvatskom izaslanstvu, uz gradonačelnika Karamarića i veleposlanika Staničića, bili su i zamjenik veleposlanika RH u SiCG i konzul Generalnog konzulata RH u Subotici.



(Hina) xjsta ybr

Pročitajte više