SUDSKI VJEŽBENIK TVRDI DA VIŠE NIJE ČLAN DC-A I DA NE POZNAJE MINISTRICU PRAVOSUĐA

Dalibor Milan, čiji izbor za vježbenika u dubrovačkom Općinskom sudu osporava drugi kandidat na natječaju, tvrdeći da je Milan izabran jer je član DCa na čijem je čelu ministrica pravosuđa, priopćio je danas da je tu stranku napustio prije tri godine i da ministricu ne poznaje.

Milan u priopćenju tvrdi da ministricu pravosuđa i predsjednicu DC-a Vesnu Škare Ožbolt nikada nije osobno upoznao te da je član DC-a bio 2001., no da je poslije lokalnih izbora održanih te godine napustio stranku i prestao se baviti politikom. Isto je danas u telefonskom razgovoru Hini kazao i predsjednik županijske organizacije DC-a u Dubrovniku Nikola Obuljen.

Milan je priopćenjem reagirao jer se, kako kaže, već danima vodi kampanja usmjerena protiv ministrice u kojoj se u negativnom kontekstu spominje njegovo ime.

Njegovo ime danas je ponovno spomenuo Matko Jelić, kandidata za vježbenika u dubrovačkom sudu koji nije izabran, iako je, kako tvrdi, na natječaju po bodovima osvojio drugo mjesto. U medijima je proteklih dana objavljeno da je Milan član užeg vodstva DC-a u Metkoviću te da je dobio posao umjesto Jelića, iako je imao najmanje bodova od 12 kandidata.

Jelić je zbog toga ministricu pravosuđa optužio za nepotizam, što je ona danas odlučno opovrgnula.

(Hina) xso yso

Pročitajte više