Teretni vlak s 80 vagona iskliznuo iz tračnica u SAD-u, zapalile se opasne kemikalije

TERETNI vlak s 80 vagona, od kojih je 15 prevozilo opasne kemikalije, iskliznuo je jučer s tračnica u Louisevilleu u američkoj saveznoj državi Kentucky. Zapalilo se 14 vagona, no na sreću tri vagona koja su prevozila posebno opasan materijal ostala su netaknuta, piše New York Times.

U požaru je ozlijeđeno jedanaest osoba, no, prema riječima guvernera Kentuckyja Erniea Fletchera, nitko nije poginuo ili teže stradao.

Stanovništvo u radijusu jednog kilometra od mjesta nesreće je evakuirano, a ostalima je dana uputa da zbog otrovnog dima ne napuštaju domove, niti da dopuste svojim ljubimcima da izlaze iz kuća.

Vatrogasci su rekli kako je opasnost od ekspolozije prošla, te da su ostavili da sadržaj cisterni izgori do kraja. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a istražuje ga Nacionalni odbor za sigurnost u prometu.

Policija je zatvorila dionicu od 37. km autoceste Interstate 65, kao i dvije lokalne autoceste, jer se vlak zapalio na pruzi neposredno uz autocestu.

Predstavnici željezničke tvrtke CSX rekli su kako se u tri vagona-cisterne nalazio potencijalno karcinogeni butadien, talog klora i butanon, odnosno metil etil keton, no oni se nisu zapalili.

A.B.
Foto :New York Times

Pročitajte više