Tinejdžer iz Podravine kažnjen s 12.300 kuna, pijan izazvao dvije nesreće

Foto: Borna Filic/PIXSELL

TEK PUNOLJETAN mladić iz Podravine sjeo je u petak za volan automobila i pod utjecajem alkohola izazvao dvije prometne nesreće. 

Najprije je oko 21.20 sati u Imbrovcu vozio neregistriranim Renaultom prije stjecanja prava. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio izvan kolnika te udario u žičanu ogradu. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja. Već sat vremena kasnije napravio je novu nesreću. U Malom Otoku sletio je izvan kolnika te udario u stup nosača električnih vodiča i ogradu.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i uhićen. Tom prilikom utvrđeno je da je upravljao vozilom s registarskim pločicama drugog vozila te je protiv njega podnesena kaznena prijava. Imao je i 1,05 promila u krvi. 

PU koprivničko-križevačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad njim zbog svega što je učinio te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici, gdje je kažnjen s 12.300 kuna, kaznom zatvora od 20 dana uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije od 12 mjeseci kada za to stekne uvjete.
 

Pročitajte više