Tinejdžer zbog iPod-a nožem izbo 15-godišnjaka

DVA AMERIČKA tinejdžera uhićena su u nedjelju rano ujutro zbog osnovane sumnje da su ubili svog vršnjaka zbog njegovog iPod-a, odnosno prijenosnog audio playera.

Mladiće se tereti za pljačku, posjedovanje oružja i ubojstvo 15-godišnjeg Christophera Rosea, kako stoji u izvješću njujorške policije.

Dok su šetali ulicama Brooklyna u subotu navečer, skupina maljetnih mladića presrela je Christophera i njegova tri prijatelja.

Nakon što su od Rosea bahato zatražili da im preda svoj iPod, što je on odbio, jedan od mladića ga je dva puta nožem ubo u prsa, te je 15-godišnjak na mjestu preminuo od zadobivenih ozljeda.

Grupa s ubojicom na čelu pobjegla je s mjesta krvavog događaja, skupa s Christopherovim ruksakom i prijenosnim playerom.

Policija je, potaknuta ovim događajem, izvjestila kako su pljačke prijenosnih playera sve češće, a naročito kod mlađe populacije.

Samo do travnja ove godine ukradeno je 50 iPod-ova, dok u isto vrijeme lani nije zabilježen niti jedan takav slučaj.

Vlasti vjeruju da većina maloljetnih pljačkaša zadrže svoj plijen za sebe, jer im više koristi od nekih 100-500 dolara koliko u prosjeku za njega mogu dobiti na crnom tržištu.

Pročitajte više