Treći kontingent hrvatske vojne policije otputovao u Afganistan

Vod hrvatske vojne policije otputovao je večeras zrakoplovom u afganistanski glavni grad Kabul gdje će sudjelovati, kao treći hrvatski kontingent, u NATOovoj mirovnoj misiji ISAF.

Vojne policajce, koji zamjenjuju drugi hrvatski kontingent nakon njegova šestomjesečnog mandata u Afganistanu, večeras su iz zrakoplovne baze Pleso ispratili ministar obrane Berislav Rončević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Josip Lucić.

Zaželjevši hrvatskim vojnim policajcima sretan put, ministar obrane Berislav Rončević obećao im je da će ih uskoro osobno posjetiti u Afganistanu. Istaknuo je da je vod vojne policije prvi partnerski cilj s NATO-om, koji je RH u potpunosti ispunila i provela, te da su visoke ocjene koje su naši vojni policajci dobili, razlog za zadovoljstvo, ali i obveza onima koji ih zamjenjuju.

Misija ISAF odlična je prilika za testiranje naših oružanih snaga u odnosu na predstavnike NATO država, rekao je Rončević dodavši da će se na terenu svaki dan provjeravati sposobnosti. Uspjeh u misiji i sretan put zaželio je osobno i načelnik Glavnog stožera general Josip Lucić.

U Afganistan je još 12. veljače otputovala prethodnica trećeg hrvatskog kontingenta koja je pripremila sve za dolazak glavnine od 36 ljudi, među kojima su i tri žene.

Drugi kontingent hrvatske vojne policije, nakon šestomjesečnog mandata, u Zagreb se vraća sutra poslijepodne.

(Hina) xaš ymć

Pročitajte više