Tužili je zlostavljači: Silovana Libijka tereti se za klevetu

LIBIJKA koja je u subotu upala u hotel sa zapadnim novinarima i tvrdila da su je silovali Gadafijevi pristaše, Eman al Obeidy, je optužena za klevetu.

Glasnogovornik libijske vlade Moussa Ibrahim je kazao da su navodni silovatelji podnijeli protutužbu protiv al-Obeidy. Ibrahim je potvrdio i da je istraga o tome slučaju u tijeku, piše CNN. Majka žene je jučer rekla da njezinu kćer još uvijek drže u pritvoru te time pobila ranije priopćenje libijske vlade da je puštena na slobodu te da je u svojoj kući sa obitelji.

"Jučer oko 3 sata su me zvali iz Bab al Aziziyja", rekla je majka al-Jazeeri. Bab al Aziziya je Gadafijev stožer u Tripoliju. Majka je dodala da su joj rekli neka nagovori kćer da promijeni svoju izjavu te da će je odmah pustiti i da će joj dati sve što poželi. Za promjenu iskaza su joj nudili novac, novi stan ili financijsku sigurnost za nju i njezinu djecu. Uvjet je bio da njezina kćer promijeni iskaz.

Libijska vlada je nakon događaja u hotelu tvrdila da je al Obeidy prostitutka ili psihički bolesna osoba, što je demantirala njena obitelj. Njezin otac je rekao da mu kćer nije luda te da je završila pravni fakultet u Tripoliju. Dodao je i kako su je Gadafijeve "tiranske" snage otele. 

Pročitajte više