U borbama u Ingušetiji 46 mrtvih, destine ranjenih, ubijen i ministar unutarnjih poslova

NAJMANJE 46 ljudi, među kojima i ministar unutarnjih poslova Ingušetije, ubijeno je u žestokim sukobima u utorak nakon što su pobunjenici izvršili napade u toj ruskoj republici koja graniči s Čečenijom, javio je Interfax.

Među poginulima je 18 pripadnika snaga sigurnosti, uglavnom policajaca, i 28 civila, rekao je u utorak za Interfax glasnogovornik ingušetijskog ministarstva unutarnjih poslova.

Regionalno ministarstvo za izvanredna stanja ranije je priopćilo da je 59 osoba ranjeno kada su pobunjenici izvršili koordinirane napade u Ingušetija u ponedjeljak kasno navečer na ciljeve među kojima je bila i zgrada regionalnog ministarstva unutarnjih poslova u Nazranu, ingušetijskom glavnom gradu.

Itar-Tass je javio, pozivajući se na policijske izvore, da su među ubijenima ministar unutarnjih poslova Abukar Kostojev i dva lokalna tužitelja.

Agencija RIA Novosti navodi da je Kostojev bio u zgradi ministarstva koju su pobunjenici dijelom zauzeli.

Pobunjenici su napali i grad Karabulak i Slepcovsk, a policijsko pojačanje je odmah poslano u regiju.

Ured ingušetijskog predsjednika Murata Zjazikova je priopćio da vladine snage imaju pod kontrolom Nazran, javila je RIA Novosti. Također je priopćio da ima puno žrtava i da će u srijedu početi trodnevna žalost.

Oko 220 pobunjenika, za koje se vjeruje da su došli iz Čečenije i Sjeverne Osetije, sudjelovalo je u terorističkoj akciji u Ingušetiji u noći s ponedjeljka na utorak, rekao je za Interfax izvor u ingušetijskom ministarstvu unutarnjih poslova.

Pročitajte više