U Burkini Faso napadnuta crkva, ubijeno petero ljudi

Fotografija nije s mjesta događaja Ilustracija: EPA

U PRVOM napadu na neku crkvu u Burkini Faso, siromašnoj zemlji u kojoj su u posljednje vrijeme džihadistički napadi sve češći, jučer je ubijeno petero ljudi u Silgadjiju, 60 kilometara od Djiba, upravnog središta pokrajine Souma na sjeveru zemlje, doznaje se od sigurnosnih i mjesnih izvora.

"Nepoznate naoružane osobe napale su protestantsku crkvu u Silgadjiju ubivši četvero vjernika i pastora. Najmanje se dvije osobe vode kao nestale", rekao je sigurnosni izvor za France Presse.

Premda su čelnici kršćanskih i muslimanskih zajednica dosad bili na meti džihadističkih napada, ovo je prvi napad na neku crkvu nakon 2015., kada su se dogodili prvi džihadistički napadi.

Napadači su bili na motociklima

"Napad se dogodio oko 13 sati, u trenutku kada su vjernici nakon obreda izlazili iz crkve", rekao je za agenciju vjernik koji je htio ostati anoniman.

"Napadači su bili na motociklima. Prvo su pucali u zrak, a zatim u vjernike", dodao je očevidac.

Burkina Faso je već četvrtu godinu na meti sve češćih i sve krvavijih napada koji se pripisuju džihadističkim skupinama, među kojima su Ansarul Islam, Skupina potpore islamu i muslimanima i Islamska država u velikoj Sahari.

Pročitajte više