U HDLU izložba posvećena hrvatskom slikarstvu u 90-im godinama

"Kraj stoljeća, kraj slikarstva? Hrvatsko slikarstvo u devedesetim godinama" naziv je izložbe koja će u četvrtak, 27. siječnja biti otvorena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika (HDLU), najavio je na današnjoj konferenciji za novinare autor izložbe Zdenko Rus. L

Posjetitelji će imati priliku vidjeti stotinjak radova 24 hrvatska umjetnika starije, srednje i mlađe generacije. Na jednom mjestu moći će se razgledati radovi Lovre Artukovića, Tomislava Buntaka, Borisa Demura, Gorana Fruka, Nine Ivančić, Ante Jerkovića, Marijana Jevšovara, Duje Jurića, Zlatka Kesera, Željka Kipkea, Vatroslava Kuliša, Ivice Malčića, Davida Maljkovića, Marijana Muljevića, Ede Murtića, Jelene Perić, Igora Rončevića, Đure Sedera, Damira Sokića, Ive Šebalja, Roberta Šimraka, Matka Vekića, Nenada Voriha i Zlatana Vrkljana.

Izložba će pokušati odgovoriti na pitanje je li slikarstvo kao tradicionalni medij došao u krizu, ili je riječ o njegovom definitivnom kraju, koji se nazire u obliku sve češćeg uključivanja nekih novih medija u radove umjetnika, naglasio je Rus.

Izložba će ostati otvorena do 28. veljače.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više