KORONAVIRUS u HRVATSKOJ

U Istri potvrđena 82 nova slučaja, zaraza stigla i u dom za starije u Umagu

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

NA ISTARSKOM poluotoku u posljednja 24 sata potvrđene su 82 novozaražene osobe, njih 68 osoba dolazi iz mjera samoizolacije ili je riječ o bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a 17 je iz Doma za starije i nemoćne u Umagu, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 82 novozaražene osobe s područja županije. Za 68 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod pet osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima i to po dva s područja Rijeke i Zagreba te jedan iz Siska", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi devet osoba.  

U domu za starije u Umagu zaraženo 9 štićenika i 8 zaposlenih

Od novozaraženih u Istri njih 17 štićenici su i djelatnici Doma za starije i nemoćne "Atilio Gamboc" u Umagu gdje je koronavirusom zaraženo devetero štićenika i osam djelatnika Doma, od toga je jedan štićenik hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici.

"Epidemiolozi su na terenu i prate situaciju u Domu za starije i nemoćne. U svakom slučaju sama organizacija rada ove ustanove prilagođena je novonastaloj situaciji i pratimo stanje" - poručili su iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Od jučer su izliječene 73 osobe, trenutno je u Istri 703 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1004 osoba.

U nedjelju je u pulskoj Općoj bolnici umrla 95-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više