U Italiji umrlo 525 osoba, najmanje u zadnja dva tjedna: "Krivulja je počela padati"

Foto: EPA

U ITALIJI je u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa umrlo 525 osoba.

Također, evidentirano je 4316 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

To je znatno manje novih slučajeva smrti i zaraze nego tijekom proteklog tjedna.

Primjerice, jučer je evidentirana 681 smrt zbog zaraze koronavirusom. Zabilježeno je 4805 novih slučajeva.

Prije dva dana broj umrlih u 24-satnom periodu bio je znatno veći. Tada je zabilježeno 766 smrti. Također, tada je zabilježeno 4585 novih slučajeva zaraze.

Drugog dana travnja zabilježeno je da je u 24 sata umrlo 760 ljudi. U jednom danu zabilježeno je tada 4668 novih slučajeva zaraze.

"Krivulja je počela padati"

Italija danas bilježi najmanji broj mrtvih u 24-satnom periodu u posljednja dva tjedna. Ovo predstavlja značajan pad od 27.3. kad se broj mrtvih u jednom danu popeo na 969.

U Italiji je od Covida-19 umrlo gotovo 6.000 ljudi i to je zemlja s najvećim brojem umrlih na svijetu, prema službenim podacima.

"Krivulja je počela padati", rekao je predsjednik instituta zdravstva Silvio Brusaferro. "Pad broja umrlih je jako važan podatak", dodao je.

"Ukoliko ti podaci budu potvrđeni, morali bismo razmisliti od drugoj fazi" u Italiji, koji predviđa nastavak produktivne aktivnosti trećeg europskog gospodarstva. Vlasti su drugu fazu opisale kao "razdoblje suživota" s virusom.

"Ti rezultati su postignuti naporima iz dana u dan i važno je zadržati mjere koje su pridonijele spuštanju krivulje", dodao je.

Gotovo četiri tjedna 60 milijuna Talijana su izloženi strogima ograničenjima sloboda, uz zabranu okupljanja, drastično ograničnje kretanja i znatno usporenje gospodarskih aktivnosti.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više