U Londonu učiteljica zaključala autističnu djevojčicu u malu sobu zbog plakanja

KAO DA život s autizmom nije dovoljno težak sam po sebi, 8-godišnja Melanie-Rose Wichmann morala je proći dodatnu torturu. Kad je u svojoj školi počela plakati zbog toga što nije napravila zadaću, učiteljica ju je zatvorila u malu sobu.

Spomenuta učiteljica, 42-godišnja Carla Peterson, u veljači prošle godine odlučila se na tako drastičnu mjeru nakon što nije znala izaći na kraj s malom Melanie-Rose. Djevojčica, koja ima dijagnozu "autizma s visokim stupnjem funkcioniranja u društvu", uspaničarila se kad je shvatila da nema domaću zadaću.

Mislila je da će zbog toga upasti u probleme, pa je kao i svaki autist počela plakati i mahati rukama. Umjesto da ju primiri, nervozna učiteljica odvela ju je u malu prostoriju dimenzija 5x2 metra i zatvorila vrata.

Učiteljica je i dalje zaposlena u školi, a sama je ustvrdila kako je vrata ostavila otvorenima. Međutim, mala je Melanie-Rose svjedočila na lokalnom sudu, koji je presudio kako zaposlenici škole moraju napisati pisma isprike Melanie-Rose i njenoj obitelji.

Djevojčica i dan danas ima traume zbog nemilog događaja, a njena ju je majka ispisala iz škole te ju, budući da si ne može priuštiti drugu privatnu školu, obrazuje kod kuće.

F.M.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više