U MIMARI PROMOCIJA DIPLOMIRANIH VOJNIH PILOTA I INŽENJERA PROMETA

U prigodi obilježavanja 40. obljetnice studija prometa i 10. obljetnice studija za izobrazbu vojnih pilota zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti danas je u Muzeju Mimara održana promocija i uručivanje nagrada najboljim studentima.

Svečano je promovirano 30-ak diplomiranih inženjera prometa i vojnih pilota.

Diplome i nagrade najboljim studentima uručio je dekan Fakulteta prometnih znanosti Alojz Brkić.

On je podsjetio da studij za izobrazbu vojnih pilota traje devet semestara, da nastavu letenja održavaju piloti hrvatskog zrakoplovstva, a teoretsku izvode časnici Hrvatskog vojnog učilišta. Do sada je na Fakultetu prometnih znanosti studij za vojnog pilota završilo u šest naraštaja 167 studenata, dodao je dekan.

U ime pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske diplomiranim inženjerima čestitao je genaral Petar Stipetić, koji je izrazio nadu da će se i ostali hrvatski fakulteti, po uzoru na Fakultet prometnih znanosti, uključiti u izobrazbu mladih za potrebe hrvatskih oružanih snaga.

Čestitku diplomiranim vojnim pilotima i inženjerima prometa uputio je predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji je pohvalio njihovu požrtvovnost i hrabrost.

´Hrvatsko ratno zrakoplovstvo danas je iznimno ponosno na svih šest naraštaja vojnih pilota koji s ponosom nose tu titulu´, stoji, među ostalim, u pisanoj čestitci predsjednika Mesića.

Na svečanoj promociji nazočnima su se obratili i akademik Josip Božičević, predsjednik Znanstvenog vijeća za promet Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, te general bojnik Darko Grdić, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta.

Pročitajte više