U poplavama u Albaniji najmanje jedna osoba poginula, stanje je kritično

Screenshot: YouTube

VELIKE poplave uzrokovane olujnim kišama koje su zahvatile Albaniju izazvale su velike štete kao i smrt zaposlenika nacionalne tvrtke za struju, saznaje se danas.
 
Više od 7874 hektara poljoprivrednog zemljišta i 3193 kuća pod vodom je, a nekoliko cesta na jugu zemlje ostalo je blokirano zbog bujica i klizanja tla.
 
 
 

 
 
Poginuo radeći na električnom stupu
 
Sabri Vlinga smrtno je stradao radeći na električnom stupu u Roskovcu, na jugu zemlje, priopćila je tvrtka. Još dvije osobe su ozlijeđene u sličnim nesrećama. Prebačene su u specijalnu bolnicu u Italiji, dodaje se iz istog izvora.
 
Približno 6400 policajaca i vojnika raspoređeno je na terenu kako bi pomogli stradalima, rekao je u subotu premijer Edi Rama ocijenivši situaciju "vrlo kritičnom".
 
Tisuću pet stotina osoba u pogođenim zonama spašeno je, nekoliko tisuća domova ostalo je bez struje jer su brojni električni stupovi odneseni u klizanju tla, po Shemsiju Prenciju, dužnosniku civilne zaštite.
 
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Albaniju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Albanija.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više