U Rijeci se nastavlja masovno cijepljenje. Iskoristit će se oko 4000 doza

Foto: FaH

NASTAVNI zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u utorak nastavlja s drugom prioritetnom fazom cijepljenja osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika te će do 10. travnja u dvorani Zamet biti utrošeno oko 4000 doza cjepiva.

Cijepljenje će se obavljati metodom poravnanja pa će liječnici koji imaju više necijepljenih pacijenata iz prioritetne skupine slati na cijepljenje više svojih pacijenata u odnosu na one liječnike koji imaju manje neprocijepljenih pacijenata.

Cijepljenje zakazano za 7. i 8. travnja u zametskoj dvorani bit će organizirano u dvije smjene, od 8 do 12.30 te od 13 do 18 sati, a za te dane je planirano oko 3000 doza cjepiva. Cijepljenje će provoditi po šest timova u smjeni, od kojih će tri tima činiti djelatnici Zavoda.

Cijepljenje u zametskoj dvorani će se u subotu, 10. travnja provoditi od 8 do 14 sati, u jednoj smjeni s oko tisuću doza cjepiva i šest cijepnih timova Doma zdravlja i koncesionara. Jedan tim cjepitelja iz županijskog zavoda brinut će se za logistički zahtjevno postupanje s cjepivom na izdvojenom mjestu dvorane.

Uz koordinatore akcije i članove cijepnih timova iz Zavoda, za potrebe akcije bit će angažirani županijski i gradski Crveni križ i studenti, naveli su iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, napominjući da se cijepljenje obavlja u suradnji sa županijskim Domom zdravlja.

Pročitajte više