U RUJNU AKCIJA "ISPRAVNO I SIGURNO VOZILO SA ŠKOLOM SIGURNE VOŽNJE"

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama Hrvatski autoklub i Ministarstvo unutarnjih poslova provest će početkom rujna u svim dijelovima Hrvatske preventivnu akciju "Ispravno i sigurno vozilo sa školom sigurne vožnje".

U Gradu Zagrebu akcija će se trajati od 1. do 3. rujna, a održavat će se na južnom parkiralištu Dinamovog stadiona, izvijestili su danas načelnik zagrebačke prometne policije Boris Orlović i tajnik izvršitelja akcije Automoto kluba (AMK) Siget Milan Utović.

Cilj akcije je, kako su istaknuli, povećanje prometne sigurnosti, a posjetitelji će na južnom parkiralištu Dinamovog stadiona moći besplatno prekontrolirati tehničku ispravnost svog vozila, položiti ispit za upravljanje biciklom ili proći školu sigurne vožnje.

U HAK-u ističu da je upravo škola sigurne vožnje, u kojoj polaznik nauči prepoznati, izbjeći i svladati opasnosti u prometu, jedna od temeljnih dijelova akcije.

Tijekom akcije građani će se moći i besplatno učlaniti u AMK Siget, koji je dio Hrvatskog autokluba.

Članstvo u toj udruzi pruža niz pogodnosti, poput besplatnih savjeta pravnika i sudskih vještaka, besplatne HAK-ove revije, te niza popusta na rad, dijelove i opremu u AMK Siget.

(Hina) am dd

Pročitajte više