U Sisku održan 14. susret hrvatskih plesnih ansambala

U Sisku je danas održan 14. susret hrvatskih plesnih ansambala na kojem je nastupilo 26 plesnih skupina s više od 500 plesača iz svih krajeva Hrvatske.

Susret su zajednički organizirali Hrvatski sabor kulture, Dom kulture "Kristalna kocka vedrine" iz Siska, a pod visokim pokroviteljstvom Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora.

Hrvatski sabor kulture je manifestacijom u Sisku obilježio 55. obljetnicu postojanja i uspješnog djelovanja, a Dom kulture "Kristalna kocka vedrine" iz Siska dobio je, drugu godinu za redom, domaćinstvo hrvatskog natjecanja u znak nagrade za dobru organizaciju prošlogodišnjeg natjecanja, te kao priznanje za 25. obljetnicu rada Plesnog studija sisačkog Doma kulture pod umjetničkim vodstvom Jasminke Petek-Krapljan.

Voditelj susreta Silvije Vadla, urednik glazbeno-scenske djelatnosti sisačkog Doma kulture, istaknuo je da su plesne skupine na ovogodišnjim susretima i natjecanju pokazale visoku razinu uvježbanosti i moderan plesni izraz, što je potvrda da se u plesnim skupinama dobro i kvalitetno radi. Ukazao je na značaj rada mladih u plesnim skupinama, posebno onih najmlađe dobi, jer oni time izgrađuju svoju umjetničku kreativnost.

Stručno povjerenstvo, u sastavu Vlasta Kaurić, Vesna Mimica i Tihomir Kolašić, najboljim i najuspješnijim plesnim skupinama dodijelilo je prigodna priznanja za kvalitetu nastupa.

(Hina) malj mć

Pročitajte više