U Splitu počeo Forum Velika Britanija - jugoistočna Europa

U Splitu je večeras u hotelu Park, u organizaciji British Councila počeo trodnevni forum Velika Britanija jugoistočna Europa koji je okupio sedamdesetak mladih političara iz Velike Britanije i zemalja jugoistočne Europe.

Forum je otvorio generalni direktor British Councila Davin Green koji je izjavio da je krajnji cilj Foruma izgrađivanje i učvršćivanje veza između Velike Britanije i zemalja jugoistočne Europe, budućih članice Europske unije i drugih zemalja u regiji.

Regionalni direktor British Councila za jugoistočnu Europu Stephen Roman izjavio je kako se ovogodišnjim pridruživanjem deset zemalja Europska unija nalazi pred velikim promjenama. Skup će pokušati odgovoriti na pitanje kako zemlje jugoistočne Europe mogu približiti svoja stajališa Velikoj Britaniji i drugim zemljama EU, kako promijeniti stereotipe koji u zapadnim zemljama prevladavaju u vezi s imigrantima, na pitanja o organiziranom kriminalu, drogi i dr. kazao je Stephen Roman.

Nakon otvaranja na skupu je održana konferencija pod nazivom "Ljudi i politika", a sljedećih dana bit će obrađeno još nekoliko tema.

Iz Hrvatske na Forumu sudjeluju Branislav Bibić iz Hrvatskog sabora, Jasna Marić iz Ministarstva vanjskih poslova, Nenad Kocmur iza Ministarstva europskih integracija, Marijana Petir iz Hrvatske seljačke stranke, Danijela Dolenec iz Međunarodnog obrazovnog centra iz Zagreba i novinar Ilija Jandrić. Osim hrvatskih na Forumu sudjeluju i predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kosova (UN uprava), Makedonije, Rumunjske, Srbije i Crne Gore.



(Hina) xmerc yvkn

Pročitajte više