Učenici nosili stolice HDZ-ovcima, ravnatelj "nije mogao odbiti uslugu premijeru"

UČENICI samoborske Osnovne škole "Bogumil Toni" prošli utorak nakon nastave morali su nositi svaki svoju stolicu u dvoranu u kojoj se održavao sabor HDZ-a za područje VII. izborne jedinice.

Prema informacijama roditelja djeca su taj dan imala skraćene satove, pa je nastava popodnevnoj smjeni završila već u 15,30 sati. Roditeljima, kako piše Jutarnji list, najčudnije je to što su djeca morala nositi stolice u dvoranu gdje se održavao politički skup vladajuće stranke.

Ministar znanosti Dragan Primorac odbacio je odgovornost sa svog Ministarstva. Tvrdi da oni nisu odgovorni za izvannastavna događanja u školi, već je odluku o tim sadržajima mogao donijeti samo ravnatelj škole.

Krsto Mesić, ravnatelj Osnovne škole "Bogumil Toni" tvrdi da je nastava u prošli utorak bila skraćena zbog edukacijskog seminara nastavnika koji provodi UNICEF. Kaže da se HDZ-ov skup "pukim slučajem" poklopio u isti dan.

Mesić tvrdi da se ispočetka i sam protivio ideji održavanja političkog sabora, ali "nije mogao odbiti uslugu predsjedniku Vlade i ministrima koji su na neki način institucija".

Ravnatelj, koji je istaknuo da nije član HDZ-a, nije sasvim siguran je li pogriješio. Tvrdi da je za održavanje političkog sabora škola dobila novac s kojim će kupiti stolice za nekoliko učionica. Zatražen da objasni zašto su učenici morali nositi stolice, ravnatelj Mesić je kazao da su djeca samo pomagala. Ne vidi ništa sporno u tomu što je svaki učenik do dvorane morao odnijeti svoju stolicu, jer je "netko" rekao da to treba učiniti.

Gradonačelnik Samobora Žarko Adamek (HSS) kaže da se neugodno iznenadio što se jedan politički skup održava u školi, tim više što je dvorana u vlasništvu Grada Samobora. Dodaje da nitko od Poglavarstva nije zatražio suglasnost za održavanje stranačkog skupa.

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček rekao je da se skup morao održati u školi jer je jedino školska dvorana bila dovoljna za 3000 članova HDZ-a, koliko ih je, kao tvrdi, bilo na skupu.

Napomenimo za kraj da se na službenim HDZ-ovim Internet stranicama navodi podatak da je na skupu bilo prisutno "više od 1500 članova i simpatizera HDZ-a".

Pročitajte više