Uhvaćeni svodnik "uknjižio" zaradu od pola milijuna kuna za pet mjeseci

POLICIJA je privela svodnika koji je, prema njegovim knjigovodstvenim zapisima, inkasirao 516.300 kuna u manje od pet mjeseci i to uz pomoć četiriju prostitutki, koje su u tom razdoblju pružile užitak oko 1400 mušterija, priopćila je PU zagrebačka.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističku obradu nad četrdesetčetverogodišnjim hrvatskim državljaninom i priveli ga u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo podvođenja na štetu četiriju hrvatskih državljanki (1981., 1982., 1987. i 1986.).

Muškarac je početkom 2006. godine, u Oglasniku počeo objavljivati oglas u kojem traži djevojke za eskort i masažu. Na oglas mu se prva djevojka javila krajem studenog, druga  sredinom prosinca, treća sredinom veljače 2007. godine, a četvrta nekoliko dana kasnije. S njima je dogovorio da će one pružati seksualne usluge muškarcima uz novčanu naknadu i to 250,00 kuna za oralni seks, 400,00 kuna za pola i 600,00 kuna za sat vremena seksualnog odnosa .

"Poslovni prostor" iznajmio je u obliku dva stana na području Novog Zagreba i Trnja. Kao dobar buisenessman, cijelo se to vrijeme brinuo za objavljivanje oglasa u Oglasniku, plaćanje najamnine i režija, za unajmljene stanove i kontakte s potencijalnim mušterijama, za što je uzimao polovicu zarađenog novca.

Također je vodio detaljnu evidenciju pruženih usluga iz kojih je vidljivo da su oštećene od točno neutvrđenog dana u rujnu 2006. godine pa do 27. veljače 2007. godine imale oko 1400 mušterija čime su zaradile oko 516.300,00 kuna.

Osumnjičeni je nakon dovršene kriminalističke obrade, uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

A.B.

Pročitajte više