Upozorenje vukovarsko-srijemske policije: U tjedan dana dvoje mrtvih na cestama

POLICIJSKA uprava vukovarsko-srijemska apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove i propise, vode računa o ograničenju brzine te da ne sudjeluju u prometu ukoliko su konzumirali alkohol ili opojne droge. Navodi kako u u tjednu od 22. do 28. veljače u prometnim nesrećama poginule dvije osobe, dvije osobe su zadobile teške ozljede a pet ih je lakše ozlijeđeno. U navedeno vrijeme policija je provela dvije preventivno-represivne akcije koje su bile usmjerene na suzbijanje prekršaja.

Tijekom akcija naplaćeno je ukupno 20 novčanih kazni na mjestu prekršaja od čega je 5 novčanih kazni naplaćeno strancima, uručeno je 37 prekršajnih naloga, za 18 prekršaja slijedi optužni prijedlog - nadležnom prekršajnom sudu, za 32 sudionika uručene su mjere upozorenja, a utvrđena su i 2 prekršaja pravnih i odgovornih osoba što je ukupno 109 utvrđenih prometnih prekršaja. Jednako tako, 8 vozača i 3 vozila isključena su iz cestovnog prometa na temelju zakonske regulative.

Policija je navela i jedan primjer koji opisuje kao bezobzirno kršenje prometnih pravila i propisa: radi se o 35-godišnjem vozaču iz Županje koji je pijan u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 km/h vozio čak 135 km/h te se nije zaustavio na znak prometnog policajca.

Pročitajte više