VIDEO Plenković u vladi primio stanovnike Slavonskog Broda koji prosvjeduju u Zagrebu

Foto: Index

STANOVNICI Slavonskog Broda koji prosvjeduju protiv zagađenja vode i zraka u tom gradu, stigli su u Zagreb.

Oko 9:30 sati s transparentima su stigli na Markov trg gdje su prestavili svoje zahtjeve. Indexov reporter javio je da je nakon nešto više od pola sata prosvjeda predstavnike prosvjednika u zgradi vlade primio premijer Plenković s ministrima Kujundžićem i Ćorićem.

"Nakon istrage DORH-a nastavlja se dio oko plinifikacija produktovoda. To će istražiti, a tijekom sljedećeg tjedna poslat će odgovore na naše zahtjeve. Rekli su da će učiniti sve što mogu. Obećali su kvaitetnu studiju o onečišćenju zraka, a na ovo ostalo će nam odgovoriti sljedeći tjedan. Zadovoljni smo, ali smo tražili čovjeka koji će s nama komunicirati barem jednom mjesečno što su nam i obećali", rekli su prestavnici prosvjednika nakon sastanka.

Pogledajte što su sve stanovnici Slavonskog Broda rekli nakon sastanka s Plenkovićem i kako je izgledao prosvjed na Markovom trgu:

Stanovnivi Slavonskog broda su na Markovom trgu održali govore u kojima su poručili da im je dosta nebrige i da se Brođane već devet godina truje kroz onečišćen zrak iz rafinerije u Bosanskom Brodu, da bi u proteklih mjesec dana imali velikih problema i sa zagađenom vodom.

Predstavili su konkretne zahtjeve i rokove za njihovo ispunjenje.

Pročitajte više