Veliki gaf gruzijske televizije: Izazvali paniku objavom o ruskoj invaziji i atentatu na Saakašvilija

GRUZIJSKA televizijska postaja Imedi TV sinoć je napravila neviđeni gaf koji je izazvao paniku među stanovništvom. Naime, u svom su programu objavili simulaciju invazije ruskih tenkova i atentata na predsjednika Saakašvilija kao ozbiljnu vijest, a tek su na kraju polusatnog programa objavili kako događaji koje su gledatelji upravo imali prilike pogledati nisu stvarni.

U simulaciji nove invazije Rusa na Gruziju, Imedi TV se poslužila snimkama rusko-gruzijskog sukoba iz 2008. godine, kao i isječcima govora ruskog predsjednika Dmitrija Medvjedeva te ruskog premijera Vladimira Putina. Bez poruke na ekranu da je riječ o simulaciji, ta gruzijska televizija je objavila prijelomnu vijest o tome kako su ruske snage bombardirale aerodrom u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju, kao i vojnu bazu. Također, objavili su kako su četvorica Gruzijaca ubijena, a šestorica ranjena u blizini Južne Osetije.

Kako prenosi CNN, dva sata nakon objave sporne simulacije, Imedi TV je objavila ispriku gledateljima zbog širenja panike, a u studiju se pojavila i glasnogovornica predsjednika Mikhaila Saakašvilija, Manana Manjgaladze, koja se također ispričala gledateljima zbog podizanja lažne uzbune.

Patrijarh Ilija II., poglavar gruzijske ortodoksne crkve, osudio je objavu ove simulacije: "Ovakvo eksperimentiranje je zločin protiv stanovništva Gruzije i protiv čovječanstva".

Pročitajte više