Video: Kalifornija u plamenu, poginula dvojica vatrogasaca

JUČER poslijepodne su pokraj Los Angelesa tijekom gašenja požara poginula dvojica vatrogasca, prenosi CNN. Loše vijesti novinarima je priopćio zamjenik vatrogasnog zapovjednika Michael Bryant: "Vozilo u kojemu su se nalazila dvojica naših vatrogasaca se prevrnulo i obojica su zadobili kobne ozljede".

Do nesreće je došlo u blizini kalifornijskog grada Actona, 40-ak kilometara od Los Angelesa, dok su se vatrogasci borili s požarom koji je zahvatio površinu veću od 17.000 hektara.

S vatrenom stihijom se bori više od 2.800 vatrogasaca

Požar je u srijedu buknuo na šumskom predjelu parka prirode Angeles National Forest. S vatrenom stihijom se bori više od 2.800 vatrogasaca. Vatra bi uskoro mogla zahvatiti i oko 10.000 domova te 500 poslovnih i oko 2.000 drugih objekata.

"Situacija je iznimno ozbiljna", rekao je Mike Dietrich, čelnik Odjela za hitne situacije Američkih šuma.

Naređena evakuacija stanovništva

U petak je kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger proglasio uzbunu zbog požara i naredio evakuaciju stanovništva. Dosad su u požarima ozlijeđena tri civila. Schwarzenegger je jučer rekao da se stradali nisu pridržavali odredbe o evakuaciji.

"Apeliram na sve one koji žive u blizini područja zahvaćenih požarom da slušaju i pridržavaju se uputa o evakuaciji. Nitko vam ne bi naredio evakuaciju da ona nije nužna. Molim vas slušajte - opet je bilo onih koji se nisu pridržavali uputa i teško su opečeni", naveo je Schwarzenegger.

Pročitajte više